Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Matthäus Passion Texel

zondag 17 maart 2019 · 15:00-18:00

Het Texelse koor Amici Cantus en zangers van de vaste wal zullen voor u de 1-korige uitvoering van de Matthäus Passion van J.S. Bach opvoeren. Gebaseerd op de naar alle waarschijnlijkheid oorspronkelijke, eerste versie van Bach. Deze reconstructie van de Matthäus Passion is verzorgd door de musicoloog Dr. Rens Bijma en het resultaat van gedegen onderzoek naar authentieke bronnen. De muziek en tekst zijn voor een groot deel hetzelfde gebleven als bij de meer bekende 2-korige versie, maar hier en daar zijn enige wijzigingen aangebracht in koor- en instrumentale partijen.

Amici Cantus is een klein Texels koor, voor deze gelegenheid aangevuld tot 28 goede amateurzangers.. Het orkest en de solisten zijn allen professionele musici. Amici Cantus voerde eerder met succes grote werken uit als de Johannes Passion van Bach, de Messiah van Händel en het Requiem van Mozart.

Uitvoerenden:
Amici Cantus, Barokensemble Eik en Linde, Paulien van der Werff (sopraan), Anne-Marieke Evers (alt), Satoshi Mizukoshi (tenor), Joep van Geffen (Christus, bas), Nico van der Meel (evangelist) & muzikale leiding: Ellen Verburgt.

R.K. Kerk, Molenstraat 36, Den Burg.
Aanvangstijd: 15.00 uur.
Toegang: € 19.50 (jongeren tot 18 jaar € 10,00), incl. programmaboekje en koffie/thee.

kaarten bestellen

Gegevens

Datum:
zondag 17 maart 2019
Tijd:
15:00-18:00

Locatie

Texel, Katholieke kerk Den Burg
Molenstraat 36
1791DL
Den Burg - Texel
Nederland

Organisator

Barokensemble Eik en Linde
Telefoon:
+31 (0)20 6944495
E-mail:
info@eiklinde.nl
Website:
eiklinde.nl