EIK EN LINDE CORONAFONDS

Help de musici en solisten van Eik en Linde

Het is duidelijk dat Eik en Linde voor de zomer geen concerten meer gaat geven ten gevolge van het coronavirus. Deze crisis is natuurlijk in de eerste plaats erg voor alle corona-patiënten en -slachtoffers en hun naasten, aan wie bestuur en leiding hierbij hun innige medeleven betuigen.
Het directe gevolg van de overheidsmaatregelen in verband met deze epidemie is voor ons het annuleren van de 17 concerten (waarin ongeveer 70 instrumentalisten en zangers zouden deelnemen) die we in deze drie maanden georganiseerd hadden.

Veel musici en zangers die wij gecontracteerd hadden, hebben nu drie maanden geen inkomsten. Sommigen verdienen in deze drie maanden meer dan de helft van hun jaarinkomen. Hopelijk kunnen zij aanspraak maken op de bijstand, maar waarschijnlijk zal dat niet voor iedereen mogelijk zijn en voor sommigen zal dat ook bij lange na niet genoeg zijn om de vaste lasten te betalen.

Ook al is de Stichting Barokensemble Eik en Linde geen werkgever in de zin van de wet, er is wel degelijk een verantwoordelijkheid voor de door ons gecontracteerde musici.

Zodra er weer concerten gehouden kunnen worden, zullen sommige programma’s alsnog uitgevoerd worden. Voor de passiemuziek zal dat moeilijker zijn; derhalve voor deze uitvoeringen geen uitstel maar afstel. Bestuur en leiding zouden graag de musici die dat écht nodig hebben, een tegemoet­koming willen geven voor de gederfde inkomsten. De bescheiden reserves van de Stichting zijn daartoe ontoereikend, daarom is het ‘Eik en Linde coronafonds’ in het leven geroepen. Wij hopen dat u de musici en zangers een steuntje in de rug wilt geven en een extra bijdrage stort op IBAN NL63INGB0009351626 t.n.v. Stichting Barokensemble Eik en Linde. Wij danken u bij voorbaat heel hartelijk.

Aangeschafte toegangskaarten

Iedereen die toegangskaarten heeft aangeschaft voor de uitvoeringen van de Matthäus Passion 2020 in IJmuiden en Monnickendam heeft in principe recht op restitutie. We willen u echter dringend vragen om uw geld niet terug te vragen. Wilt u uw kaarten toch gerestitueerd hebben, stuur dan uw verzoek vóór 1 mei a.s. naar: kaartverkoop@eiklinde.nl, onder vermelding van uw naam en het bedrag dat u heeft betaald.

Zonder tegenbericht van u wordt het door u betaalde bedrag geboekt als ‘coronafonds’. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun aan het ensemble en de betrokken musici.

Wij hopen u in het volgend seizoen bij één of meer van onze concerten te kunnen begroeten.

 

What do you want to do ?

New mailWhat do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Kaarten voor de passies 2020

Eik en Linde verzorgt dit jaar vier uitvoeringen van de Matthäus Passion met eigen koor en ensemble.

solisten
Nico van der Meel (IJmuiden, Deurne), Tigran Matinyan (Enkhuizen, Monnickendam), evangelist
Matthijs Mesdag, Christus
Wendeline van Houten (IJmuiden, Deurne, Monnickendam), Margreet Rietveld (Enkhuizen), sopraan
Merel van Schie (IJmuiden, Enkhuizen, Monnickendam), Karolina Hartman (Deurne), alt
Jeroen Helder, tenor
Edmund Saddington, bas

Algehele leiding: Henk Verhoef

Kaarten voor IJmuiden op 3 april 2020 om 19:30 bestelt u via deze site hier en
kaarten voor Monnickendam 11 april 2020 om 14:00 bestelt u via deze site  hier.

De kaartverkoop van Enkhuizen op 10 april 2020 om 19:00) loopt via de site van de Westerkerk Enkhuizen en die voor Deurne op 5 april 2020 om 14:00 via de site van de Willibrorduskerk te Deurne.